VESTI IZ FIATA

Najnovije vesti iz fabrike Fiat

fiat e ducato

Fiat E-Ducato sa dometom od 420 km

Na sajmu u Solutransu koji se održava svake godine u Lionu otkrio nam je nove modele komercijalnih vozila svih svetskih proizvođača, među kojima je i Stellantis najavio Fiat E-Ducato, novi električni kombi sa dometom od 420 km. Kao rezultat spajanja Fiat Chrysler Automobiles i PSA grupe (Peugeot, Citroën, DS, Opel i Vauxhall), što je čini četvrtim najvećim proizvođačem automobila po prodaji,Stellantis grupa trenutno ima najveći uticaj na tržište kombi vozila takozvanih lakih teretnih vozila.

Pomenuti domet od 420 km u WLTP ciklusu čini da Fiat E-Ducato bude jedan od najmoćnijih električnih vozila, odnosno kombija u svojoj klasi i navodno nudi do 30 posto veći domet nego onaj iz prethodne generacije.

Iako nije potpuno novi, jer je model objavljen ranije ove godine, ovo vozilo deo je druge generacije velikih Stellantis kombija, koja obuhvata Peugeot E-Boxer, Citroen e-Jumper i Opel Movano vozila. Celokupna paleta kombija sada ima veće ekrane za informacije sa ažuriranim interfejsom, Dynamic Surround Vision za bolju preglednost oko vozila i 18 sistema pomoći pri vožnji.

FIAT E Ducato

Najveća novina je i mobilna povezanost, koja omogućava kompanijama lakše upravljanje celokupnim električnim voznim parkom. Svi novi modeli su izloženi na Solutrans sajmu koji se ove godine održava od 21. do 25. novembra u Lionu u Francuskoj, objavila je korporacija.

Očekivanja korisnika su bila pokretačka snaga iza timova proizvoda. Ovo će biti ponuđeno u celom asortimanu,

  • nova generacija interfejsa čovek-mašina sa većim slušalicama i centralnim ekranima koje mogu da konfigurišu vozači, i Dinamic Surround Vision (Dinamic Surround Vision) koji nudi širok pogled oko vozila, pomoć u saobraćaju i navigaciji zagušenim ulicama i 18 automatske pomoći pri vožnji Sistemi (ADAS);
  • Povezivanje, omogućeno tokom isporuke vozila, omogućava vozačima da budu informisani, a menadžerima da ostanu povezani sa svojim voznim parkom na daljinu iu realnom vremenu.
  • Nova baterija od 110 kVh koja obezbeđuje prvoklasno iskustvo nulte emisije sa dometom do 420 km u VLTP ciklusu, što E-Ducato čini jednim od najmoćnijih u svojoj klasi i nudi 30% veći domet od prethodne generacije.

Sve ovo nam govori da će novi Fiat E-Ducato veoma brzo obezbediti svoje mesto u flotama kompanija širom sveta

Kategorije

NEWSLETTER

jul 2024.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ZAPRATITE NAS

PRATITE NAS I SAZNAJTE NAJNOVIJE VESTI